Julia Veerling

tekening van een viool door leerling van Julia

Fun with music! 🎉

Jan 28, 2019
Een handgetekend animatiefilmpje op de 5e van Beethoven, kan je met een viool dierengeluiden maken, en nog meer leuke video's!

Iemand die er 3 maanden over heeft gedaan om de 5de van Beethoven synchroon te laten lopen met een handgetekend animatiefilmpje!

Read More →

De week van de vraag

Jan 28, 2019
Mats mag thuis elke dag een vraag bedenken, z’n moeder zoekt de antwoorden op.

Maandag
Mats: In welk land is de eerste viool bedacht en gemaakt?
Hanneke: Wie de eerste viool heeft gemaakt weten we niet precies. Het was ongeveer 500 jaar geleden, rond 1550 in Italië. Ze denken in het Italiaanse Brescia en Cremona. Daar werkte een beroemde vioolbouwer Andrea Amati. die de viool heeft ontwikkeld zoals we die nu nog kennen. De nu nog zo beroemde Stradivarius was leerling van Amati, hij heeft alleen details veranderd; grootte, f-gaten en dergelijke.
Read More →

De koning en de arme violist 👑 🎻

Jan 21, 2019
Een Afghaans-Joods volksverhaal over iemand die werkelijk gelukkig is.

Er was eens een stinkend rijke koning die vele kastelen en schatten bezat. Hij kon alles krijgen wat zijn koninklijke hartje begeerde en kon doen en laten wat zijn koninklijke wil hem ingaf. Maar bij alle rijkdom van de wereld miste de koning toch één belangrijk ding: een geluksgevoel. Deze koning leek wel wat op de pauw. Dat is een vogel die glimt van trots als hij zijn mooie veren ziet, maar die moet huilen als hij zijn lelijke, kale poten ontdekt. De rijke koning voelde zich een gevangene in zijn eigen kasteel. Op een goede dag besloot hij al zijn bezit achter te laten en zijn koningsmantel te verruilen voor de kleren van een eenvoudige boer. Zo zou niemand hem herkennen. Toen ging hij op zoek naar het geheim van geluk, naar iemand die werkelijk gelukkig was.
Read More →

Paganini Caprice No. 24

Jul 16, 2017
Sacha (7) luistert naar Paganini Caprice No. 24 eerst gespeeld door Heifetz en daarna door Milstein. Hij praat er met z'n moeder over.

What is the name of the piece?
Paganiniana

What did you think about the piece?
It is an angry story with bits of happiness.
Read More →

Bach, Chaconne

Jul 16, 2017
Sacha luistert naar Jascha Heifetz - Bach, Chaconne

What is the name of this piece?
Chacone

What did you think?
It is really nice but it is too long - 13 minutes and 37 seconds
Read More →