Julia Veerling

tekening van een viool door leerling van Julia

Een enthousiaste nieuwe leerling

Feb 18, 2021

Het plakkaatje dat een nieuwe leerling direct na haar eerste les en het aansluitend ophalen van haar viool, op de voordeur bevestigde om e.e.a. wereldkundig te maken. 😍

Hoe wordt een viool gemaakt?

Jan 25, 2021

Hoe wordt een viool eigenlijk gemaakt? Violen worden van esdoornhout gemaakt.
De blokken hout moeten vier tot vijf jaar drogen voordat ze in platen worden gezaagd. Uit die platen maken ze het voorblad en het achterblad van de viool. Eerst het achterblad. De gesplitste plaatdelen worden tegen elkaar gezet, de contouren van de viool worden afgetekend en dan wordt het hout in die vorm gezaagd.

→ Lees meer

7 muziek-spelletjes

Dec 15, 2020

Thuiswerkende moeder doet muziekspelletjes met haar kind

& tips voor jou en je kind
Moet je thuiswerken, maar zijn je kinderen ook in huis? Een heel goed middel om je kind op een leuke én leerzame manier bezig te laten zijn, is muziek. Maar vaak vinden ouders het lastig om geschikte muziek-spelletjes en andere muzikale activiteiten te bedenken voor hun kinderen thuis. Geen probleem, ik heb zeven tips voor je. Probeer maar uit!

→ Ga naar het hele artikel

Ritmes zingen

Apr 22, 2020

Bird Song Opera

Apr 22, 2020

ShakeUp Music heeft The Magic Flute Papageno / Papagena Duet bewerkt tot een kleurrijke Mozart-Vogel-Aria. Klik op de foto om te luisteren naar deze audiovisuele Twitterstorm uitgevoerd door onze gevederde vrienden.

→ Bird Song Opera

Song for Health

Apr 01, 2020

Jonge Strijkers Nederland & Lavinia Meijer - Song for Health

Vos en Haas Krantène

Mar 26, 2020

Handen-was-demonstratie

Mar 18, 2020

In deze video geeft Danial Kheirkhah, een Iraanse kunstenaar, een demonstratie van handen-was-techniek terwijl een klassiek deuntje op de achtergrond speelt...

Kate's viooldagboekje

Jul 16, 2019

6 juni: na een proefles bij Julia heeft Kate vandaag haar allereerste echte les. De viool is gehuurd, de muziekboekjes aangeschaft en ze heeft zin. Na de les wacht ik haar buiten op. Ze komt blij en met huiswerk naar buiten. We hebben het over oefenen gehad voordat Kate begon aan vioolles. Dat oefenen leuk is en soms misschien ook niet. Maar dat het wel heel belangrijk is omdat je het anders niet leert.

7 juni: Kate haalt vandaag wel 10 keer de viool uit de tas. Van echt oefenen komt het nog niet. In de avond voor het slapen gaan wel.

8 juni: we hebben afgesproken dat we ‘s ochtends voor school gaan oefenen. De wekker gaat een half uurtje eerder. Kate speelt het stukje dat ze op heeft gekregen een paar keer door en dan is de rek er een beetje uit. Ze wil nog even experimenteren.
→ Lees meer