Julia Veerling

Over Julia

Ik kom uit een heel muzikaal gezin. M’n vader speelde als amateur, prachtig piano en ik kan me nog herinneren dat ik vaak in slaap viel met Chopin. M’n Engelse moeder zong veel met ons.

De oudste (drie dochters) speelde viool en piano, de middelste cello en later zang en ik wilde al heel jong niets liever dan vioolspelen.

In ons huis klonken de mooiste opnames; violisten, pianisten, opera’s en ook balletmuziek, waar we op dansten. 

Ik kan me mijn eerste lessen bij de beroemde violiste Lucy van Dael nog goed herinneren; ze woonde in een tuinhuis op de Prinsengracht, heel mooi. 

Later had ik les van Lia de Hoog, fijne lessen met veel aandacht voor klank.

De tijd bij Coosje Wijzenbeek vanaf m’n 15e was geweldig en bracht me in een stroomversnelling. Mijn grote wens om bij Davina van Wely te studeren op het Amsterdams Conservatorium werd mogelijk.

De methodiek lessen van Coosje Wijzenbeek op ‘t Conservatorium inspireerden mij om met lesgeven te beginnen. Mijn eerste leerling, een meisje van 4 jaar oud, had veel talent en ik merkte dat het mijn roeping was om les te geven. Al gauw had ik een volle lespraktijk in mijn studentenhuis op de Prinsengracht. 

In 1990 ben ik afgestudeerd en vervolgde ik m’n studie bij Keiko Wataya. Ook volgde ik in die tijd masterclasses bij Ruggiero Ricci, Ivry Gitlis en Igor Oistrakh.

Ik ben getrouwd met de violist Jeroen de Groot en samen hebben we twee kinderen.  

 

Reviews

Hans Moltmaker
Lees verder
Julia is een super gepassioneerde viool lerares die kinderen vanaf jongs af aan spelenderwijs en serieus waar nodig, individueel en in samenspel laat groeien tot jonge muziektalenten.
Eva van de Poll
Lees verder
Heel goede vioollessen! Met enorme toewijding wordt er lesgegeven, en na elke les staat dochterlief te stuiteren van plezier. Julia is een heel kundige en warme vioolpedagoge, die op een mooie manier bijdraagt aan hoe muziek een rol in ons leven speelt
Cecilia Bernardini
Lees verder
Julia Veerling was mijn eerste vioollerares; ik had het met haar niet beter kunnen treffen. Ze heeft zo’n grote passie voor de viool in mij aangewakkerd dat ik er mijn beroep van heb gemaakt. Nu reis ik de wereld rond om concerten te geven. Het mooie aan haar manier van lesgeven is dat het zowel de speelsheid heeft die nodig is om plezier en luchtigheid te voelen, als een bepaalde discipline die nodig is om vooruitgang te boeken. Ik heb enorm veel aan Julia te danken, en beveel haar dan ook van harte aan!
Britta Jansen
Lees verder
Julia geeft mijn kleindochters les. Ze ziet het kind, begeleidt stap voor stap, bekwaam, duidelijk en lief. Les, groepsles, voorspelen, allemaal geweldig. Heel waardevol in hun ontwikkeling. Dank! Hé ik ben Kate ik zit bij Julia op les en vind haar geweldig. Ik heb veel van haar geleerd en kan binnen 2 jaar al super goed viool spelen. Ze is super goed en aardig. Dankje gr. Kate
Harold Berghuis
Lees verder
Eén van de beste viooldocenten die ik ken. Kennis van zaken en heel veel passie. Veel aandacht voor samenspelen en voorspelen. Mijn dochter kijkt alweer uit naar de volgende les!
Jeroen de Groot
Lees verder
Julia Is absoluut de meest geweldige lerares op viool. Van beginners tot gevorderden. Zeer goed inzicht in ontwikkeling en persoonlijkheid van het individu. Veel uitvoeringen en samenspel. Beter kun je het niet krijgen.
Naoko Austin
Lees verder
Julia has a good connection with my 5 year old daughter and also has good communication skills with parents. Julia is always thinking of ways to keep my daughter engaged and having fun in the lessons. We are really looking forward to growing together and what the future will hold!
Margot de Ruiter
Lees verder
De lessen bieden rust, concentratie, structuur en houvast maar bovenal techniek waarbij er ook aandacht is voor mijn lichamelijke balans. Julia is altijd eerlijk en ondersteunend. Iedere vooruitgang, hoe klein ook, wordt door haar gevierd. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan een bredere muzikale fundering. Julia is een enorm toegewijde professionele docente en de overdracht van haar kennis plant zich als een beeld in mijn hoofd en zo neem ik haar altijd een beetje mee op reis. Heel veel dank en ik hoop nog lang bij haar te lessen!
Previous
Next