Julia Veerling

Vioolles

Als kinderen viool willen leren spelen, zit dat vaak heel diep. Ze vragen er herhaaldelijk om. Voor sommige gezinnen een natuurlijk iets wat bij het leven hoort, voor anderen onbekend terrein. Hoort het kind al klassieke muziek vanaf de geboorte en wordt er veel gezongen? Dan zit ‘t als een soort taal in ‘t brein. Is dat niet zo, dan kan je het trainen.

We beginnen met een kennismakingsles om te kijken of het klikt en of de verwachtingen op elkaar aansluiten.

Naast de individuele lessen geef ik groepslessen. Soms duurt ‘t even voordat het nieuwe kind qua leeftijd en niveau in de groep past.

Afhankelijk van niveau en ontwikkeling spelen leerlingen drie tot zes keer per jaar op een uitvoering. Een beginner kan al na een paar maanden meedoen.

Bel of mail me gerust voor meer informatie.

 

Download hier een PDF met uitgebreide informatie over de lessen 2023- 2024 inclusief prijzen en werkwijze.

Wanneer beginnen

Leeftijden om te beginnen met vioolles variëren. De methode die ik gebruik is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar en dus gebaseerd op een korte concentratieboog en de noodzaak om spelenderwijs te leren.

Het voordeel van zo vroeg beginnen is dat de viool als een natuurlijk verlengstuk van het lichaam aanvoelt. Beginnen met kinderen vanaf 6 jaar heeft weer andere voordelen; ze begrijpen al meer en ze hebben bewuster voor de viool gekozen.

Groepslessen

Naast de wekelijkse individuele lessen geef ik om de week op donderdagen groepslessen; samenspel, theorie en voor de kleintjes muzikale spelletjes. 

Plezier in ‘t samenspel en de onderlinge contacten met leeftijdsgenootjes geven een enorme extra stimulans. 

En wat is er nou mooier dan samen muziek maken?!

Download hier een PDF met uitgebreide informatie over de lessen 2023- 2024 inclusief prijzen en werkwijze.

Viool huren

De meeste mensen huren een viool. Tijdens de eerste les meet ik het kind voor de juiste maat. Een goed verzorgd instrument is van belang, zodat de leerling vanaf het begin een mooie klank kan leren maken. Vioolbouwer Maas zit op een paar meter afstand in de Hemonystraat.
Verder Medea in de Vrolikstraat, Achttienribbe wat verder in Oost, Ronald de Jong in de Jordaan en Résonance in de Pijp. Voor een overzicht van vioolverhuur bedrijven klik hier.